Humbuk és Bukhum

Írta: Rus Barbara

“Humbuk és Bukhum két manóbarát, és bár a manók mindennapjai sokszor csilingelő bojtkészítéssel, kacagással és vidámsággal telnek, nem mindig van ez így… A kis manók élete akkor fordul fel fenekestül, mikor egy nap eltévednek, és egy régi, elhagyatott házikóban találják magukat. Számtalan kaland, felfedeznivaló vár rájuk – olyanok, melyeket korábban el sem tudtak képzelni! Te készen állsz a kalandra? Indulj el Humbukkal és Bukhummal, és vegyél részt egy nem mindennapi utazásban!”

Így született egy terápiás mesekönyv…

 

A mesék gyermekkorom óta meghatározó iránytűi az életemnek. Egy mese születése mindig a lélekből indul ki. Az író, lelkének egy darabját repíti szabadjára, és mint egy falevél, oda száll, ahová a kéz érte nyúl. Humbuk és Bukhum története is így született meg. Minden embernek itt a földön szüksége van egy lelki kapaszkodóra, amit időnként elő vehet. Ez lehet egy zene, mese, alkotás. Szerettem volna egy olyan mesét írni, ami minden korosztálynak reményt, hitet, és segítséget jelenthet, élete bármelyik szakaszában. A két manóbarát története egy terápiás mese, melyhez vezetett ösvénytúrák, és foglalkozások kapcsolódnak. 

Ami különlegessé teszi ezt a mesekönyvet…

Humbuk és Bukhum történetét olvasva,

minden apró részlet megelevenedik az olvasó előtt. És ha elég nyitott az ember, akkor még a nehézségeire, kérdéseire is választ kap. Biztosan tudom, hogy ez a mese nem csak egy mese, sokkal több annál. Különlegességét pontosan ez adja. Humbuk és Bukhum a két manóbarát pedig örökre bele bújik a szívünkbe. 

RUS BARBARA

A szerzőről

Rus Barbara 1983-ban született, gyermekkorában egy aprócska, kertes házban, mesekönyvek között, Kiskunfélegyházán élt. Óvodás évei alatt döntötte el, hogy óvó néni lesz, így a Gál Ferenc Egyetem pedagógiai karán szerzett diplomát 2012-ben Szarvason.  

Folytatás

A hétmérföldes varázscsizma Békéscsabára repítette, és egy helyi óvodában három évig óvó néniként dolgozott, közben Szegeden elvégezte a bábcsoport vezetői képzést, és Solymáron a waldorf pedagógiával is megismerkedett. Mint egy aranyfonálból szőtt álom, úgy született meg a Bábgyalogló Művészfalu, szakdolgozati munkájából. Melynek témája az volt, hogyan lehet egy új művészeti ágat bevezetni az óvodai, művészeti nevelésbe? Dolgozatában a bábjátékot és az üvegfestészetet egyesítve megalkotta az egyedi tervezésű, forgó-mozgó bábszínházat, a Bábgyaloglót. Ahol a bábok körbe gyalogolják a mesék világát. Egy őszi konferencián Szolnokon “Felfedezettjeink” díjjal jutalmazták munkásságát. 2013 óta a Bábgyalogló Művészfalu megálmodója, vezetője. Saját meséket, színdarabokat, évadterveket ír gyermekeknek. Férjével, Dr. Rus Paul Ovidiuval él egy hosszú utcácska mesekertjében. Élete fő célja, hogy a varázskapun túl, mindenki aki belép, boldogan térjen be és ki…

Visszajelzések

Kedves Barbi! Többször is elolvastam a mesét, először hangosan, Andorkával. Láttad volna az arcát, hogy mosolygott, amikor elkezdtük olvasni. A végén kértem meséljen róla, miről szól. Ő a manókat és történéseket elmondta, dióhéjban, de pontosan. Én viszont mögé láttam, de nagyon. Nagyon jól ábrázolod a való életet ebben a mesevilágban, tisztán átjön az, hogy kik a manók, mik a bőröndök, a merész álmok, az út maga, a bátorság… nagyon elgondolkodtató az egész, én biztos, hogy fogok még sokat gondolkodni. A felnőtteknek egészen mást jelent ez a mese, mint a gyerekeknek. A betegeknek reményt adhat, erőt, hogy viseljék a terhet, mert bírják. Szívből merem mindenkinek ajánlani, aki küzd, annak is, aki nem küzd, annak is, mert sokszor a könnyű kis retikülök elrepülnek és hirtelen nehéz bőröndökkel a kezünkben találjuk magunkat.

Zelenyánszki Erika

egy kedves Művészfalusi anyuka

Vedd meg most!

FONTOS INFORMÁCIÓ
A könyv és a többi termék csak magánszemélyek számára megvásárolható a KATA szabályozásra való tekintettel. Cégként és egyéni vállalkozóként nem tudsz vásárolni az oldalunkon.

Humbuk és Bukhum – terápiás mesekönyv

5 500 Ft

Hogyan tudod megvásárolni?
A könyv bolti forgalmazásban egyelőre nem elérhető, így itt a webáruházunkon keresztül tudod megrendelni a vásárlás gombra kattintva. A fizetés bankkártyával a Stripe fizetési kapu segítségével vagy átutalással lehetséges. 
Szállítás
Jelenleg kizárólag magyarországi címre tudunk szállítást vállalni. A kiszállítás a Foxpost-on keresztül történik. A szállítás díja: 1500 Ft
Nyelvi verziók
A könyv jelenleg csak magyar nyelven érhető el, de már készül az angol, a román és a francia fordítás is. Kövess bennünket a közösségi médián és/vagy iratkozz fel hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülhess a fejleményekről!

Pin It on Pinterest

Share This